Forfatter: Nationen

Aktuelle nyheter

Aasland ønsker å invitere EUs energiministre «for å vise hva vi holder på med i nord»

Olje- og energiminister Terje Aasland tror EU på sikt vil innse viktigheten av olje og gass fra Barentshavet for å sikre energiforsyningen frem til det er bygget ut nok fornybar og hydrogen er lønnsomt.

Les mer

6. januar 2023

Nationen

Aktuelle nyheter

Økte strømutgifter tar knekken på matbutikker

I normalår blir det lagt ned om lag ti Merkur-butikker grunnet sviktende omsetning. Strømutgiftene vil gjøre at enda færre lokalbutikker vil overleve.

Les mer

5. januar 2023

Nationen

Aktuelle nyheter

EU-kompromiss kan senke taket på gassprisen

EUs pristak på gass kan bli satt lavere enn foreslått hittil. Terskelen for å iverksette prismekanismen kan også bli senket, ifølge et utkast til kompromiss fra det tsjekkiske formannskapet.

Les mer

7. desember 2022

Nationen

Aktuelle nyheter

Rødt er misfornøyd med regjeringas Acer-svar

Rødts leder, Bjørnar Moxnes, avkrevde svar fra olje- og energiministeren etter Høyre-utspill. Svaret Moxnes har fått, kaller han «oppsiktsvekkende».

Les mer

5. desember 2022

Nationen

Aktuelle nyheter

– Stortingets «ufravikelige» krav til EU er ensidige

Alternativ energikommisjon legger til grunn Stortingets betingelsesliste for å forhandle om den norske krafta i Brussel. Men disse betingelsene binder ikke EU på noe vis, bekrefter regjeringsadvokaten.

Les mer

13. november 2022

Nationen

Aktuelle nyheter

Arnstad avfeier EU-kritisk strømrapport

Alternativ Energikommisjon vil stille en rekke strømkrav til EU. Marit Arnstad (Sp) mener flere av forslagene er urealistiske. En som derimot er svært positiv til AEK sin rapport er Sofie Marhaug, energipolitisk talsperson for Rødt. Hun omtaler Arnstads argumentasjon som «merkelig».

Les mer

11. november 2022

Nationen